Larp-kalenteri on larpeille ja muille larppaamiseen liittyville tapahtumille (tanssiaiset, bofferitapahtumat, conit, ym.) tarkoitettu tiedotuskanava. Larp-kalenterissa olevat tiedot perustuvat pelinjärjestäjien jättämiin ilmoituksiin. Kalenterin pitäjä pidättää oikeuden editoida tarpeen mukaan kalenteriin tulevia ilmoituksia, vaikka käytännössä ne julkaistaan alkuperäisessä muodossaan.

Täältä löydät ohjeet kalenterissa ilmoittamiseen. Alkuvuoden 2014 pelit löydät täältä.

1.12 on kalenteriin päivitetty:


Joulukuu


2015


Tammikuu


Starting in year 2015, Bloody Hell in Helsinki -campaign

in Helsinki

I have no idea what is happening in the world today. So much has changed, so much time has passed. And things keep changing faster and faster, the world we live now is chewing us up and spitting us out. It all feels like a nightmare after a sweet dream now. And we know that this nightmare is eternal, having to always live outside, feeling everything being alien to you. No wonder some have gone mad.

This is a larp-campaign. About politics and never dying ambitions. About sleeping all day, partying all night and never growing old. About vampires. A larp played in the streets of Helsinki. Day and night. This is your playground. I give you tools to create your own larp, together with other players. Welcome to Bloody Hell in Helsinki. In cooperation with Alter Ego ry and Turun roolipeliseura.


2.-4.1.2015, Maaginen Millenium

Parkanossa

Britannian taikaministeriö järjestää juhlat uuden vuoden 2000 kunniaksi. Tule juhlimaan vuosituhannen vaihdetta taikamaailman kerman kanssa, hyväntekeväisyyden merkeissä! Ohjelmassa on muun muassa esiintyjiä, arpajaiset, juhlaillallinen sekä totta kai salonkitansseja. Luvassa on vuosituhannen muistettavimmat kemut... Mutta vaihdettiinko juhlapaikka viime hetkellä todella säästösyistä? Entä mitä ovat viime aikojen oudot tapahtumat, joista asiantuntijat sanovat, että ne ovat vain "normaalia taikatasapainon vaihtelua?

Maaginen Millenium on J.K.Rowlingin luomaan Harry Potter -maailmaan sijoittuva liveroolipeli. Se on Feenikslaulu-pelisarjan kolmas iso osa. Mukana on myös useita uusia hahmoja, eli tervetuloa mukaan, vaikka et olisi edellisiin peleihin osallistunutkaan! Pelimaksu on 25-35 euroa, summa tarkentuu myöhemmin. Se sisältää mm. majoituksen ja ruokailun koko viikonlopuksi. Peli sopii hyvin myös aloittelijoille ja ensikertalaisille. Pelin ikäraja on 15 vuotta ja mukaan otetaan noin 60 pelaajaa. Ilmoittautuminen aukeaa 1.6.2014.


31.01.2015: Hostel Tuonelan eteinen

Turussa

Astun Hostel Tuonelan eteiseen matalia portaita pitkin tuplaovien kautta. Näen edessäni vastaanottotiskin ja juhlavan punaiset vanhentuneen oloiset sistuksen. Tumman väriset kirjahyllyt koristavat seiniä ja seinillä riippuu iättömän oloisia tauluja. Lähden kulkemaan hostellin käytävää pitkin, etsien huonettani. Käytävä on ahdistava ja vääristää tuntumaani koko paikasta. Löydän huoneeni numeron ja astun sisään. Huone näyttää siltä, kuin siellä olisi tapahtunut jotain mitä en haluaisi edes tietää. Astelen juhlasaliin pientä portaikkoa pitkin. Juhlavan näköinen väki miellyttää kuolleita silmiäni. Tunnelma on lämmin, mutta etäinen. Osa minusta haluaa liittyä väen seuraan, osa minusta vaatii olla yksin. Elän näytelmää ja hostelli on minun lavani.

Hostel Tuonelan eteinen on poikkitaiteellinen liveroolipeli, jonka kantavia teemoja ovat katumus, anteeksianto ja menneisyyden kohtaaminen. Ammennettavaa löytyy niin seikkailunjanoisille, rakkaudennälkäisille, tunnelmaa etsiville kuin perimmäisten kysymysten mietiskelijöillekin.

Peli pelataan 31.1.2015 Turussa, ja peli on rankan teemansa vuoksi tarkoitettu vain täysi-ikäisille pelaajille. Mukaan mahtuu noin 30 pelaajaa, pelimaksu on 26 euroa.


31.1.2015 Taistojen tiellä (Siikalahti 1930 -trilogia, osa II)

Sauvossa

Tammikuu 1931. Siikalahden työväentalolla on edessä kiireinen lauantai: johtokunnan kokouksessa vääntävät sosialidemokraatit ja vasemmistososialistit kättä työväenyhdistyksen tulevaisuudesta, Siikalahden sahan työntekijät kokoontuvat puimaan sahan asioita, opintokerhossa keskustellaan tieteellisestä maailmankuvasta ja Leninin perinnöstä, nuorten ryhmässä kiistellään mitä seinälehteen kirjoitetaan, teatteripiiri harjoittelee illan näytelmää ja huvitoimikunta yrittää käydä vielä läpi samana iltana pidettävien iltamien ohjelmaa. Kansalaissodan myllerrysten jälkeen työväentalo on jälleen muodostunut Siikalahden sosiaalisen elämän keskukseksi - ainakin työväelle. Mutta oikeistolaiset tuulet puhaltavat Siikalahdellakin ja moni seuraa kasvavan huolen vallassa uutisia kotimaasta ja maailmalta.

Siikalahti 1930 -trilogian toinen osa keskittyy työväenliikkeen sisäiseen hajaannukseen ja kiistoihin.Kyseessä on kuitenkin iltamapeli, ei poliittinen juonittelupeli: työväentalolle tullaan tapaamaan tuttuja, vaihtamaan kuulumisia, hoitamaan asioita, selvittelemään välejä, heilastelemaan ja pitämään hauskaa. Tervetuloa kieltolain ja kommunistilakien maailmaan, nousevaa fasismia vastaan (tai ainakin keskenään) taistelevan työväenliikkeen pariin! Larppi on kirjoitettu noin 25 pelaajalle ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki hahmot ovat uusia, joten peliin voi hyvin hypätä mukaan, vaikkei olisi edellisessä, lottain ja suojeluskunnan asioita käsittelevässä osassa ollutkaan. Pelimaksu 20 euroa.Helmikuu


6.-8.2.2015, Underworld: City of the Fallen Souls​ Episodi II Pack and III Coven and Alliance

Seinäjoella

Kaikilla puolilla kuohuu. Vasta solmittu aseleposopimus, kiehtoo ja kuohuttaa tunteitta puolin ja toisin. Osa uskoo että se on paremman huomisen alkusoitto, toiset että vain katala valhe jolla kätkeä sodan valmistelu. Miten asiat sitten ovatkaan, näennäinen rauha on nyt ainakin saatu. Mutta se on hauras. Yksikin väärä liike, yksikin harha askel ja kaikki on menetetty. Rauha avaa uusia ovia, ystävyyden ja liitolaisuuden ovia. Mutta ollaanko valmiita unohtamaa vanhat kaunat ja katsomaan tulvaisuuteen avoimin mielin, se jää nähtäväksi. Kun panokset ovat korkeat ja jokaisessa leirissä löytyy pettureita.

Pelisarja siis sijoittuu neljätoista vuotta ensimmäisen Underworld elokuvan jälkeisin tapahtumiin, jolloin sotaa käydään kolmella taholla. Vampyyrit, lykaanit ja Michael Corvinksen johtaman pienen ja vahvan kapinalis joukon voimin. Noin viikko sitten käydyissä neuvotteluissa kaikkien odotusten vastaisesti saatiin solmittua aseleposopimus joka takaa hauraan rauhan näiden kolmen osapuolen välille ainakin toistaiseksi.

Peli yhdistelee kaikkia kolmea ensimäistä elokuvaa ja niistä tuttuja hamoja sekä niistä tuttuja alku asetelmia. Mutta paljon on uutta jo jotakin on ihan suoraan heitetty romukoppaan.

Osallistujamäärä on noin 50 pelaajaa, näin ainakin alustavasti, enemmänkin voidaan ottaa jos tulijoita alkaa olla, pelimaksu en osaa sanoa yhtään vielä koska ei mitään tietoa pelipaikasta arvoisin noin 15e. Sääntöjärjestelmää ei ole, konfliktit mallinnetaan järkeä käyttäen ja suuremman draaman sääntöä soveltaen. Peli soveltuu sekä kokeneille pelaajille että aloittelijoille. Ainoa on että tiettyjen teemojen takia pelin ikäraja on K-18.


7.2.2015 Mizaru, Kikazaru, Iwazaru – Kolme Viisasta Apinaa

Vihdissä

Hänen Keisarillinen Majesteettinsa on täten julistanut, että Kolmen Sillan Taisteluun osallistuneet samurait ovat kaikki palvelleet Keisarikuntaa parhaimman kykynsä mukaisesti ja ovat näin toteuttaneet velvollisuutensa. Miekat ovat nyt puhuneet ja on aika ihmisten kielien laulaa. Kolmen Sillan alueen kohtalo tullaan päättämään rauhanomaisissa neuvotteluissa Kitsune Morissa. Kahdelletoista aateliselle perheelle on lähetetty kutsut osallistua, yksi osallistuja jokaisesta.

Mizaru, Kikazaru, Iwazaru – Kolme Viisasta Apinaa” on liveroolipeli Bushidosta ja Petturuudesta, Kunniasta ja Juonittelusta, Valheista ja Velvollisuudesta. Kaksitoista diplomaattia samassa huoneessa ja ovia ei avata ennen kuin neuvottelut on saatu päätökseen. Maailmana toimii Legend of the Five Rings-roolipelistä tuttu "taikajapani". KPS, Suuremman Draaman Sääntö, sekä "mitä minulla on taskussa? 12 pelaajaa, 1-2 NPC-apulaista, 1 PJ. Osallistumismaksu tulee olemaan 5-15 euroa.Maaliskuu


21.3.2015 Bravo Beach Containment

Espoossa

"Ei se mitään, vaikka et vielä ole valmis puhumaan meille," kuulustelija hymyili vangille, "meillä on aikaa." Yliluutnantti af Hälström katsoi kulmiensa alta kun vartijat toivat hänen vänrikkinsä takaisin kuulusteluhuoneesta. Vänrikillä ei ollut voimaa seistä, hän romahti lattialle samalla kun vartijat nappasivat toisen sotilaan yliluutnantin viereltä. Heitä oli enää kourallinen jäljellä niistä, jotka olivat alasammutussa laskeutumisaluksessa. Samalla paikalla oli moninkertainen määrä muita vankeja. Tästä selviytyminen ei olisi mitenkään itsestäänselvyys.

Peli sijoittuu planeetalle nimeltään Fenris ja peli jatkuu suoraan siitä, mihin Bravo Beach Assault jäi. Kyseessä on vankilapeli ja sotilaspeli samassa pelissä. Tarjolla on jatkosotilashahmoja ja siviilihahmoja. Siviileistä on tarjolla vankilan henkilökuntaa ja vankeja, joista osa voi olla sotilaita. Sääntöjärjestelmänä toimii KPJ ja aseelliset konfliktit mallinnetaan kuula-asein. Sisätiloissa aseita ei käytetä. Hahmoja tulee olemaan 30-50 kpl ja pelimaksu on luultavammin 20-30 euron maissa.


28.3.2015 Homefront – Kotirintaman sota neljässä näytöksessä

Helsingissä

Maalaiskartanoon perustettuun toipilaskotiin sijoittuvan pelin neljä näytöstä sijoittuvat toisen maailmansodan ajan Britanniaan, eri sotavuosiin. Pelissä sota-ajan historian elävöittämistä täydentävät aika- ja paikkasiirtymät, joita toteutetaan niin episodiluonteen kuin myös black box -pelaamisen keinoin. Larppi pyrkii tarkastelemaan sodan vaikutuksia yksilöihin ja yhteiskuntaan: peli pyrkii kuvaamaan niin sodan aiheuttamia psyykkisiä ja fyysisiä traumoja kuin myös sota-ajan yhteiskunnallisia muutoksia, kuten naisten työllistymistä kodin ulkopuolelle ja sosiaalisten normien vapautumista. Noin 40 hahmoa, toipilaskodin hoitohenkilökunnan ja potilaiden lisäksi paikallisia aristokraatteja, Women’s Land Armyn naisia ja lentäjäsankareita. Samankin hahmon rooli saattaa myös muuttua näytösten välillä. Epätodennäköiset fyysiset konfliktit mallinnetaan turvallisesti ja hidastetusti painimalla tms. Harmaasusien sääntöjen mukaisesti. Pelimaksu on 25 e Harmaasudet ry:n jäseniltä ja 30 e muilta. Pelissä tarjoillaan englantilainen jouluateria sekä lisäksi teetä ja pientä naposteltavaa.


Huhtikuu


25.-26.4.2015, Olipa kerran...

Kaarinassa

Suurta vihollista pakoon selvinneet satuolennot ovat jo vuosisatoja asuneet ihmisten keskuudessa. Osa heistä elelee taioin suojatulla farmilla Varsinais-Suomen perukoilla, kun toiset saavat asua Turun satulähiössä aivan ihmisten silmien alla. Nyt kaikki ovat kokoontuneet farmin lähellä olevalle tilalle muistelemaan satumaasta karkotuksen muistopäivää sekä valitsemaan tulevan pormestarin, joka johtaisi satuolennot uuteen kukoistukseen Vanhan kuninkaan kadottua.

Fables-sarjakuvien ja Wolf Among Us -pelin maailmaan sijoittuva liveroolipeli Kaarinassa, Vuolahden leirialueella. Peliin otetaan mukaan 49 pelaajaa sekä muutama npc ja avustaja. Peli kestää yhden päivän, mutta pelipaikalla on mahdollisuus yöpyä pelin jälkeen. Peli on K-18. Pelimaksu on 25 euroa, npc:t pääsevät 10 eurolla ja avustajat maksutta. Ilmoittautuminen avautuu 1.11.2014 ja päättyy 3.1.2015, jonka jälkeen hahmot jaetaan ja pelaajille lähetetään hahmojen lyhytkuvaukset sekä proppausohjeet. Ilmoittautuminen tapahtuu verkkosivujen kautta. Sääntöjärjestelmänä ja konfliktinmallinuksessa käytämme tervettä järkeä. Säännöt voi lukea pelin verkkosivuilta.


Kesäkuu

24.-28.6.2015, Varjojen viha

Sauvossa (50 km Turusta)

On loppukesä 2000. Toisesta velhosodasta on viimein alettu toipua, mutta nyt taikaväki on jo uuden uhan edessä. Velhot ja noidat ovat joutuneet evakuoitumaan eri puolille Iso-Britanniaa turvapaikkoihin. Peli sijoittuu yhteen näistä turvapaikoista. Teemasta ja juonesta paljastetaan lisää 4.1.2015.

Peli sijoittuu Potter-kirjojen maailmaan, mutta pelaajilta ei vaadita syvällistä tietämystä, riittää jos on esim. nähnyt elokuvat. Kyseessä on Feenikslaulu-pelisarjan neljäs avoin peli, mutta mukaan halutaan myös uusia kasvoja! Peli toimii omana kokonaisuutenaan, eli edellisistä osista ei tarvitse tietää mitään osallistuakseen. Mukaan otetaan 60-100 pelaajaa.

Peli pelataan Ahtelan leirikeskuksessa. Peli kestää hieman yli 2 vrk, nukkua saa joko in- tai off-game oman valinnan mukaan. Larppi on K-15 ja pelimaksu 45-65 euroa sisältäen neljän yön majoituksen sängyissä ja kuusi lämmintä ateriaa. Alustava ilmoittautuminen on nyt auki!Elokuu


15.8.2015 Hime no himitsu - Prinsessan salaisuus

Sauvossa

Kulkija kuule:
niin kauniisti kuin sade
kukaan ei laula."

Hime no himitsu -prinsessan salaisuus- on tarinalliseen taika-Japaniin sijoittuva liveroolipeli n. 80 pelaajalle.

Pelin maailmassa rinnakkain elävät niin heian-kauden monikerroksisiin kaapuihin pukeutuneet arvokkaat neidot kuin samuraimaailman suuret sotaherrat. Näkyvän maailman lisäksi myös näkymätön maailma on läsnä niin arjessa kuin juhlassakin eikä koskaan voi tietää mikä tarinankertojan hämärässä salissa kuvailema tapahtuma onkin totisinta totta.

Peli on sopii tunnelmaa ja hienovaraisia juonia arvostaville kokeneille sekä aloitteleville pelaajille. Mukana on myös joitakin toiminnallisempia sekä avustajahahmoja. Avustajat saavat alennuksen pelimaksusta. Pelissä on muutamia nuoria hahmoja (ja osan aikuishahmoista voi tarvittaessa muuttaa lapsellisiksi), mutta nuorilla pelaajilla (alle 16-v) tulee olla mukana täysi-ikäinen pelaaja. Peli pelataan lauantaina, pelipaikalla on mahdollista yöpyä sänkymajoituksessa pe-la ja/tai la-su. Pesutilat/saunat ovat myös käytössä. Pelimaksu n. 35e. Ennen peliä tarjotaan lounas, pelinaikana ja jälkeen pientä naposteltavaa.


21.08.2015, Star Wars - Kaiken Laidalla

Taivassalossa

Todella kaukana, niin kaukana, että Coruscant on vain haave ja melkeinpä satua ja arki on uuvuttavaa toistoa. Planeetalla KL-1. Kenta Labo-järjestelmän ainoalla tuottavalla planeetalla jolle kuukausittain käyvä kuljetusalus Magnetesseya on juuri laskeutunut, tuoden tarvikkeiden mukana harvinaislaatuisesti väkeä ja ehkä pientä muutosta arjen hiljaisuuteen... Tosin, siitä saakka kun Kerääjien palkkaa alettiin taas pienentää ja ateriaetua leikattiin arki ei ole ollut enää niin hiljaista. Pinnan alla kytee lakko, jos ei suorastaan kapina. Ehkä edistys on yltänyt jo Kentalle saakka? Todennäköisemmin ei.

Sukella kaukaiseen Galaksiin kauas arjesta. SW-aiheinen peli, johon myös ensikertalaiset ovat tervetulleita. Laukaus-säännöt ja lateksi/bofferiaseet. Osallistujamäärä 60 pelaajaa. Pelimaksu alle 40e

Ajankohdaltaan epämääräiset

keväällä 2014, Vesper

Jämsässä

By the pricking of my thumbs Something wicked this way comes

Peli sijoittuu 50-luvun Englantiin, vuoteen 1953. Hylätyllä lastenkodilla on alkamassa yhteentörmäys, jota kukaan ei voi enää välttää. Kun yhteiskuntaluokat eivät enää merkitsekään mitään ja oudosta tulee todellista, mitä tehdä?

Peli kestää perjantaista sunnuntaihin, kustantaen pelimaksuna 35 euroa ja loikkien genrerajojen ohitse paljoa niistä välittämättä. Hahmoja pelissä on kolmestakymmenestä neljäänkymmeneen, näistä osa osallistuen mahdollisesti peliin vain lyhyemmän ajanjakson. Peliin ilmoittaudutaan erillisellä lomakkeella, jonka löytää pelin sivuilta.


Trilogia, Osa I

Jyväskylässä

''Hiihtolomaviikko lukiosta. Teineillä oli liikaa aikaa. Osa hengasi keskustassa, osa kirjastossa ja yksittäiset ihmiset kotonaan pelaten tietokoneella. Ketään ei kiinnostanut maailman poliittinen tilanne taikka se, että kirkon seinä oli sotkettu taas sian verellä. Se oli alkanut syksyllä ja jatkunut läpi talven. Töhrijää ei oltu saatu kiinni vaikka paikalle oli asennettu kameroita ja poliisipartioita liikkui yhä enemmän keskustassa."

Teinikaupunkipeliä Jyväskylässä! Teinejä, angstia, koulua, suuria tunteita ja graffitteja (toivottavasti).

This is a LARP happening in Jyväskylä, Finland, consisting of teenage drama, angst, school and graffitis. The game will be in Finnish (most likely), but we can make character information available in English too.

Sääntöjärjestelmänä toimii Heittämättömän Arwan Killan KPJ-säännöstö, konfliktinmallinnus hidastetusti suurimman draaman kautta. Hahmoja kolmisenkymmentä, lisäksi NPC-paikkoja
Larp.fi 2.0