Mitä larppaus on?

Larppaus on monipuolinen harrastus, jossa yhdistyy improvisaatio, eläytyminen ja vuorovaikutus muiden pelaajien kanssa. Se on kokonaisvaltainen harrastus, jossa tarinan aloittavat pelinjohtajat, mutta tarinan kulku jää pelaajien päätettäväksi. Sama hahmo voidaan pelata hyvin eri tavalla. 

Larppauksen keskiössä on hahmo. Pelaaja saa joko pelinjohdolta valmiiksi kirjoitetun hahmon tai voi joissain peleissä kirjoittaa hahmon itse pelinjohdon avustuksella. Pelin aikana on tarkoitus eläytyä koko olemuksellaan hahmoon eli miettiä, miten juuri tämä hahmo eläisi tämän päivän. Käsikirjoitusta hahmon pelille ei ole eli pelaaja voi itse päättää kaiken mitä hahmo tekee ja vääriä ratkaisuja ei ole. Se tekeekin larppauksesta erityisen eli koskaan ei tiedä, mitä hahmolle voi tapahtua. Samoja pelejä on pelautettu uudelleen ja hahmoilla on voinut olla täysin erilaiset tarinan kaaret. 

Paras keino ymmärtää, mitä larppaus on, on lähteä mukaan pelaamaan! Näille sivuille on koottu infoa larppauksesta ja sen aloituksesta. Don’t panic! Älä huoli! Tutustu rauhassa sivuihin niin löydät vastaukset moniin kysymyksiin. Sivut aukeavat yläpalkista erillisten otsikoiden kautta. Tervetuloa mukaan