Larppauksen aloittaminen

Uuden harrastuksen aloittaminen on aina jännittävää, ja usein suurin kynnys larppauksen aloittamisessa on uskallus lähteä ensimmäiseen peliinsä. Sen jälkeen moni toteaakin, ettei paluuta enää ole.

Moni lähtee larppaamaan jonkun tutun inspiroimana, mutta aina kaveripiirissä ei ole valmiiksi larppaavia henkilöitä. Näille sivuille on kerätty vinkkejä larppauksen aloituksesta. Tärkein vinkki on kuitenkin, että rohkeasti mukaan vain, pelatessa sitä tutustuu kyllä! Pelaajien vinkkejä on koottuna myös Nörttityttöjen artikkelissa ”Miten aloittaa larppaus”.

Tutustu

Mene osoitteeseen kalenteri.larp.fi. Tutustu siellä oleviin peleihin. Kalenterin filttereistä saa valittua esimerkiksi pelit, joiden ilmoittautuminen on avoimena. Vaikka pelin ilmoittautumisaika olisi päättynyt niin aina kannattaa laittaa varapelaajailmoittautuminen, koska hahmoja vapautuu aina erinäisistä syistä ennen peliä.

Tutustu pelin nettisivuihin ja ilmoittautumisohjeisiin ennen kuin laitat ilmon. Ilmoittautumisessa kysytään usein, millainen pelaaja olet tai millaista hahmoa haluat pelata. Nämä voivat olla vaikeita kysymyksiä ensikertalaiselle ja kerro rohkeasti, että olet ensikertalainen ja millaisia asioita voisit esimeksiksi haluta kokeilla. Voit myös kertoa muista harrastuksista ja yleisesti luonteestasi. Käy lukemassa ohjeita hyvän ilmoittautumisen kirjoittamiseen, jossa on myös esimerkkejä aloittelijalle.

Valmistaudu odottamaan!

Tämä onkin helpommin sanottu kuin tehty. Monissa larpeissa ilmoittaudutaan peliin jopa puoli vuotta ennen itse peliä eli odotusaika voi olla pitkä. Tämä on kuitenkin osa peleihin valmistautumisaikaa, jona hahmoon perehdytään, etsitään ja tehdään hahmolle proppeja ja jutellaan muiden pelaajien kanssa.

Keskustele, hypetä tai vain fiilistele peliä

Kun saat tiedon peliin pääsemisestä, voit osallistua keskusteluihin oman ehtimisen mukaan. Monet pelaajat hypettävät pelejä jopa kuukausia etukäteen, mutta näihin osallistuminen ei ole pakollista. Älä ihmettele, jos toisilla tuntuu olevan loputtomasti aikaa valmistautua ja propata, toisilla sitä ei ole eikä se ole edellytys peliin osallistumiselle.

Kontaktointi

On kuitenkin hyvä olla ainakin lähimpiin hahmon kontakteihin yhteydessä ja jutella vähän etukäteen pelistä. Kannattaa myös kertoa, että on aloittelija, jolloin muut pelaajat osaavat ottaa aloittelijat mukaan aktiivisemmin. Kaikki ovat joskus olleet ensimmäisessä pelissään!

Osa peleistä järjestää ennen pelejä pelaajatapaamisia, joissa on yleensä vapaaehtoista käydä. Näissä voi tutustua muihin pelaajiin jo ennen peliä, jolloin pelaamaan lähteminen voi olla helpompaa. Jos et pääse tapaamiseen niin netissäkin voi hyvin puhua kontaktien kanssa.

Tässä yhteydessä on hyvä mainita, että suuri osa larppaajien kanssakäymisestä ennen peliä tapahtuu Facebookissa pelille luoduissa pelaajaryhmissä ja pelaajien erilaisissa chateissä. Kanssapelaajille kannattaa mainita jos et käytä Facebookia aktiivisesti ja sopia muusta mahdollisesta kommunikoinnista. Kontaktointia tehdään myös esimerkiksi kansainvälisissä peleissä Google Hangoutin tai Skypen välityksellä. Kaikkien käyttö riippuu kokonaan pelaajista.

Pyydä apua

Jos jokin asia mietityttää niin kysy apua! Pelinjohto vastailee mielellään pelaajien kysymyksiin ja kanssapelaajat osaavat myös auttaa.