Tapahtumat ja muu oheistoiminta

Larppien lisäksi on useita tapahtumia, joissa voi olla larppeja sekä muuta oheistoimintaa. Tässä listattuna muutamia. Coneja on ympäri vuoden eri puolella Suomea. Conconin kalenterista voi tsekata, mitä kaikkia muita coneja Suomesta löytyy ja paikallisyhdistyksiltä kannattaa kysellä asiasta. Tässä muutamia esimerkkejä coneista ja muista tapahtumista ja harrastuksista, joissa larppaajat käyvät. 

Ropecon 

Roolipelaajien yksi suurimmista omista tapahtuma. Järjestetään yleensä heinäkuun lopussa pääkaupunkiseudulla.

https://ropecon.fi/

Tracon

Roolipelaajien ja animeharrastajien yhteiscon Tampereella. Järjestetään yleensä syyskyyssa.

https://tracon.fi/

Solmukohta (Knutpunkt)

Solmukohta on pohjoismaissa järjestettävä larppikonferenssi. Se järjestetään vuorovuosin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa (Nimi vaihtelee paikan mukaan).

https://solmukohta.eu/

X-Con

Larppijärjestäjien tapahtuma.

http://xcon.fi/

 

Muuta larppaajia kiinnostavaa toimintaa

Bofferointi/Boffaus

Pehmomiekoilla eli boffereilla käytyä taistelua, joka voi myös olla osa larppia. Bofferointia voidaan harrastaa kaksintaisteluna tai osana isompaa ryhmää. Aseina ovat pehmustetut miekat, kilvet, keihäät, nuolet yms. keskiaikaiset aseet. Suurin tapahtuma Suomessa on Sotahuuto, johon osallistuu vuosittain yli 600 henkeä.

Historiallinen tanssi 

Historiallinen tanssi on larppaamisen kautta Suomeen tullut laji, jossa tanssitaan muuten jo unohtuneita ja sen tyylisiä tansseja. Larpeissa voidaan tanssia historiallisia tansseja osana peliä. Historiallisia tanssiryhmiä on ympäri Suomea usein larppiyhdistysten alaisuudessa. Vuosittain järjestetään myös useampi tanssileiri, jossa tanssitaan viikonlopun ajan. Omaa paria ei tarvita eikä aiempaa tanssikokemusta. Suomen laajuinen sivusto historiallisesta tanssista eli tanssiwiki toimii ohjeiden jakopaikkana ja tapahtumailmoituksia varten.

Historian elävöittäminen

Historian harrastamista elämällä sitä! Historian elävöittämisessä pyritään luomaan mahdollisimman todenmukainen asetelma historiallisesta aikakaudesta tai tapahtumasta. Historian elävöittäminen voi olla myös larppaamista tai sitten vaikka vanhan käsityötekniikan omaksumista. Harrrastus on hyvin laaja ja Suomessa toimii paljon eri yhdistyksiä.