Ruokahuolto

Ruokahuolto

  • Ohjeita keittiömamselleille -vihkonen (OiEi)
  • Erillinen ruokavaliokysely (Varjojen vihat -larp)
    • Osa väestä suosii "Mitä ruoka-aineita et voi syödä?" tms. kysymystä ilmoittautumiskaavakkeessa. Pelko on, että lisäkyselyihin osa jättää vastaamatta ja pahiten allergiset sanovat kyllä kiellot ilmoittautuessa. Lyhyt kysymys tosin ei välttämättä kerro kokille tarpeeksi, sillä kokin on hyvä tietää onko kyse kuinka laajasta allergia vai kenties vain inhokkiruoasta. Keskustele asiasta kokkisi kanssa ja kysy kuinka hän haluaa tiedot.
  • Ruoka larpeissa luento X-Con 2013:sta

Keskustelua

Oletko ollut kokkaamassa larpissa? Kaipaisin huomioitasi ja kokemuksiasi! https://www.facebook.com/groups/534608616611095/permalink/900020956736524/

Miksi ryhtyä kokiksi?

1. Pääsee näkemään peliä eri kannalta ja osana pelissä, vaikka ei pelaisikaan. Esim peli jossa ei välttämättä ole itseäni kiinnostavia hahmoja, mutta peli muuten kiinnostaa.

2. Mitä toivot kokkaamisessa otettavan huomioon? (esim. ruoka pelielementtinä, yksinkertaisuus, mättöä halvalla-periaate)

2. Ruoka peliin sopivaksi ja pelipaikkaan sopivaksi. Yhdessä pelinjohdon kanssa sopimista menusta tai vapaatkädet. Mahdollista valmistaa pelipaikalla inhimillisessä ajassa myös amatöörin.

3. Millaista varustelutasoa toivot pelipaikan keittiöltä?

3. Riippuu täysin siitä mitä tehdään. Voileipäkakun voi koota missä tahansa jossa on jääkaappeja ja tilaa pilkkoa ja koota kakut. Makaronilaatikkoa ei tehdä normiuunissa 40 hengelle. Lähinnä keittiön varustelutaso tulee olla tiedossa menun suunnittelun yhteydessä.

4. Mitä mielestäsi pelikeittiössä / kokin ja ruuanlaiton huomioimisessa jo suunnitteluvaiheessa voitaisiin tehdä paremmin?

Pelin ilmoittautumiskaavakkeeseen ruokarajoitekysely! (Myöhempiin silppukyselyihin vastaa vain osa ja tietojen kokoaminen on työlästä.)

4. Tarpeeksi avustajia jotka on omistettu keittiöön. Ei siis tarjoiluun, vaan nimenomaan keittiöön. Ohjeistus pelaajille jo etukäteen siitä, mihin jääkaappiin pelaajat voi pistää ruuat, vai onko pelaajille jääkaappia käytössä. Jos mahdollista, saada pelaajat kokonaan pois keittiöstä jossa tehdään peliruokaa, sillä yleensä keittiössä on hektistä ja ahdasta ja se että joku vaan nopeasti kulkee läpi on oikeasti häiriö ja kun tämä toistuu 6 kertaa tunnissa kun joku yksittäinen pelaaja nopeasti vain hakee jotain... Se saattaa oikeasti olla ongelma ahtaassa keittiössä. Kuka tiskaa? Tiskaako keittiönakit? Kuinka pitkälle keittiönakit tiskaa? Tiskaako keittiönakit perjantai illasta sunnuntai iltapäivään? Hanki vapaaehtoisia tiskausavuksi sunnuntai aamuun, kun loput astiat on kerätty ja ruuat syöty.

5. In ja offgame - onko keittiönakeista, jotka myös ovat pelaajia, enemmän hyötyä vai haittaa?

5. Riippuu tilanteesta. Mää käyttäisin tuollaisia ehkä nimenomaan pilkkomisen, jolloinka voivat pelata samalla kun pilkkovat viereisessä huoneessa ja tyypit voi tulla juttelemaan niiden kanssa kun pilkkovat/sekottavat. Ongelma näiden kanssa on ehkä se, että pelaaja kokee, etä ei nyt pääse pelaamaan kun pitää pilkkoa ja keittiö kokee, että tuo tyyppi ei pääse auttaan, koska se on pelamaassa.. Mää en oo ollut tämmösessä tilanteessa aikoihin, joten en osaa oikein sanoa.

6. Mitä toivot korvaukseksi / kiitokseksi keittiöporukan vaivoista?

6. Ensimmäinen saunavuoro, se että pelaajat auttaa peseen loput tiskit ja tarjoiluastiat mitkä jää sen jälkeen kun keittiö on huolehtinut siitä osasta mikä on sovittu keittiön osaksi. Palautetta pelaajilta, mikä toimi, mikä ei toiminut. Ens kerralla peliäjärjestäessä hahmojaon yhteydessä olis kiva, jos vois huomioida että tää tyyppi on ollut mua avustamassa aikasemmin, vois kattoa jos sille löytyis hahmo.

B: Minusta mitä vain saa sopia, mutta pääsääntö: ilmaiseksi peliin, ehkä saavat kalliimmin syödäkseen kuin keskivertopelaaja (syödä kuormasta:). + PJ:ien syvä kiitollisuus. (PJ-näkemys, ei kokkinäkemys)

Muuta

7. Nukkuminen: Varaa assareille oma rauhallinen nukkumatila jossa voivat nukkua rauhassa ja sunnuntai aamuna hieman pidempään.

Hakusanoja: Larp-kokit. keittiöhenkilökunta. Keittiötyövoima. Keittiönakki. Työvoima.

Larp.fi 2.0